6 orsaker till att det just nu är perfekt timing att starta eget som skriftlig coach


Det är med extra stor glädje jag skriver den här artikeln. För nu kan vi (äntligen!) börja skönja mer positiva tider. Även om samhällsekonomin bjuder upp till utmaningar ett tag till, så finns det något i luften som skvallrar om att NU är det dags att förverkliga drömmar! 🥰

Om din dröm är att lyckas som skriftlig coach kommer nu väldigt härlig läsning!


6 orsaker till att det just nu är perfekt timing att starta eget som skriftlig coach:


1️. Att förverkliga sina drömmar skjuts inte längre på framtiden.

Är det något positivt som har kommit ur omvärldens oro de senaste åren så är det att fler och fler tar steget till förändring och att förbättra sina liv. När vi inte kan påverka det som händer omkring oss, ökar viljan och behovet av att påverka det vi kan. Många tar därför steget till att anlita en coach för att må bättre, byta sysselsättning, nå sina mål och den tillvaro de drömmer om.

En vetskap som kan kännas väldigt härlig att ha som nystartad - din hjälp behövs! ❤️


2. Aldrig förr har det funnits så stora möjligheter för en coach att jobba på SITT sätt.

Att vara coach just nu i denna tid är UNDERBART, för aldrig förr har det funnits så många möjligheter att forma sitt arbete så att det passar ”spot on” för coachen själv och hennes klienter.

Exempel:

✨ Du kan jobba via skrift och/eller verbala samtal.

✨ Du kan jobba inom tidsbokningar och/eller skapa full frihet och flexibilitet i ditt schema.

✨ Du kan jobba 1:1 och/eller med grupper.

✨ Du kan jobba inom helhetslösningar och/eller ”lösning på ett problem”-tjänster.

✨ Du kan jobba via mail, chatt, röstmeddelanden, video, telefon och/eller fysiska möten.


3️. Aldrig förr har det gått att tjäna så mycket pengar som coach

De coacher som tjänar mycket pengar idag har ofta en sak gemensamt: de erbjuder paketlösningar. Även om de säljer enskilda sessioner så innehåller dessa ofta något extra och unikt.

Klienten får därmed något mer än ”bara” 60 min verbalt eller skriftligt möte. De får ett exklusivt värde som är spot-on för deras behov.

För att kunna erbjuda dessa unika paketlösningar så vinner coachen på att ha en bredd i sitt utövande och praktik. Och det är här den skriftliga coachingen kommer in. Som skriftlig coach lär du dig att ge stöd ”live” inom mail/chatt-möten och du blir också väldigt skicklig på att ge stöd på distans - vilket ger dig och klienten den så eftertraktade friheten.

Som skriftlig coach har du hela 7 basverktyg, massor med basmodeller, och en mängd olika paketeringsmöjligheter. Vilket möjliggör att du kan forma attraktiva, lukrativa och unika paket som ger dig och dina klienter härlig samarbetsglädje, resultat och värde.


4️. Konkurrens har ersatts av samarbeten

Jag hör ofta en oro hos blivande coacher att det finns för många coacher redan. Man tror att marknaden är mättad och att konkurrensen är jättestor.

Detta är en "gammal" fördom. När jag startade eget som coach för många år sedan så sålde alla coacher enskilda verbala samtal och konkurrensen var mycket hög eftersom alla sålde samma sak och hade behov av att ”göra som alla andra”.

Nu är det unika och personliga varumärken som gäller. Varje coach ”kokar samman” sina utbildningar, erfarenheter, kunskaper och egenskaper och använder detta för att nå ut och hjälpa sin absoluta drömklient.

Coachen har nu också en mängd olika arbetssätt, metoder och paketeringsmöjligheter till sitt förfogande, som öppnar möjligheten att forma exklusiva och kraftfulla paketlösningar.

Det finns därmed väldigt lite konkurrens oss coacher emellan. Ingen är den andra lik. ALLA coacher behövs och gör skillnad ❤️



5️. Efterfrågan på skriftlig coaching fortsätter att öka

Behovet och efterfrågan från våra klienter berättar mycket om hur lönsam vi kan bli som coach. Efterfrågan på skriftligt stöd har ökat stadigt under många år och ju mer ”brus” och oro som finns i omvärlden – ju mer ökar det.

Det har länge varit främst personer med introverta, ambiverta och sensitiva (högkänsliga) drag som attraherats av skriftligt stöd. Nu går det att se en ökning på efterfrågan från också extroverta klienter, som behöver hjälp att balansera upp det annars så utåtriktade livet med den skriftliga coachingens tydliga ”inåt-fokus”.

Den gemensamma nämnaren i det våra klienter (och vi coacher) söker som gör att vi attraheras av skrift - är att vi vill ha FRIHET. Friheten att bestämma när vi ska göra saker och hur. Vi vill ex. kunna besöka gymmet när vi vill, handla mat när det passar oss och utbilda oss på distans, fritt och flexibelt. Att då också kunna få coaching när det passar vår dagsform, "feeling" och motivation (dvs slippa göra tidsbokningar) – känns både lyxigt och helt rätt i tiden.




6️. Vi är många som kan hjälpa dig.

Även om det alltså finns många orsaker till att det här och nu är ett perfekt tillfälle att starta eget som (skriftlig) coach, så är det självklart en hel del utmaningar också.

De senaste årens utmaningar i omvärlden har bekräftat hur värdefullt det är att ha mångårig erfarenhet av onlineföretagande att luta sig tillbaka på. Erfarenhet om hur man tar sig igenom och till och med växer under utmanande perioder. Kunskap om hur man fortsätter att sälja när köpbeteendet ändras hos våra klienter. Vetskapen om hur man vänder motgångar till flow och arbetsglädje.

Tack vare att antalet coacher är många, så finns det också många ”coacher för coacherna”. Experter som tar sina klienter under vingarna, stöttar, peppar och hjälper. Många av oss businesscoacher bakar också in värdefullt mentorskap i våra tjänster så att den nystartade coachen får dra nytta av allt vi har lärt under alla år. Resan till ett lönsamt och hållbart företagande går därför många gånger snabbare för den som anlitar hjälp, i stället för att göra resan på egen hand.

När/om du väljer att anlita en businesscoach är det viktigt att du väljer någon som kan det du vill kunna, och har gjort resan du själv vill göra. Även om coaching i grunden handlar om att du får hjälp att hitta dina unika svar och lösningar, så vill du anlita en businesscoach som har mycket kunskap om det du vill uppnå – så att denne kan coacha dig i den riktning du vill gå. Jag är exempelvis expert på att hjälpa mina klienter att lyckas som skriftliga coacher men skulle vara helt fel businesscoach för en person som vill jobba enbart inom verbala samtal. Så välj din hjälp med omsorg 😊


Min vän, om du har läst ända hit är det ett tecken på att du sannolikt är redo för att uppnå drömmar!

Kanske står du i startgroparna för att starta eget och känner en särskild lockelse till den skriftliga coachingen?

Kanske är du etablerad och känner att NU är tiden rätt för dig att bredda din repertoar och lära dig att hjälpa dina klienter också via skrift?

Min mail står öppen för dina tankar och frågor 🤗

Kram

/Linda Lindberg, emailcoachen.com


Välkommen till Emailcoachen Academy!

vill du veta mer om skriftlig coaching?

Ta ett steg närmare skriftlig coaching och dess värden! Ladda ner kostnadsfria 
broschyrer, gratiskurser
och inspirationsbrev.

vill du prova på att coacha via skrift?

Klicka hem paket med
mallar & verktyg -
perfekt för dig som vill
känna på hur det fungerar
att coacha via skrift.

vill du utbilda dig till skriftlig coach?

Lär dig att coacha via skrift
och utveckla din kompetens som skriftlig coach.
Läs mer om Emailcoachen Academys populära certifieringsutbildning.

är du skriftlig coach och redo att skala upp?

Vill du frigöra mer tid
och tjäna mer pengar?
Titta runt bland tjänster som kan hjälpa dig som skriftlig coach att ta nästa steg i
ditt företagande.