Är du ny som skriftlig coach? Grattis! Du kan snabbt få klienter på kö!


I den här artikeln tänker jag berätta om Sara och hennes nästan overkligt snabba resa till att bli mer än fullbokad med klienter till sin skriftliga coaching. (Japp, hon har fått tacka nej till klienter och detta redan innan hon är färdig med sin certifieringsutbildning).

Men innan jag berättar om Sara så vill jag beröra det som nämns i rubriken: värdet av att vara nybörjare.

Många längtar efter att nå expert-fasen. Fasen då de känner sig trygga i sin kompetens, har självförtroendet att sälja (eftersom de då har bevis på att deras tjänster ger fina resultat) och vilar tryggt i att de ”varit med ett tag”.

En del (ganska många faktiskt) smyger fram till dess. De putsar i oändlighet på hemsidan, letar runt efter alla tänkbara råd på ”hur man ska göra” och tänker tyvärr alltför ofta att de inte kan, att de inte är bra nog, att de bara behöver fixa lite till först, etc… Man går liksom och väntar på att plötsligt känna sig kompetent, erfaren och ”bra nog”.

Detta sker inte. Det finns nämligen bara ETT sätt att bli trygg, kompetent, erfaren, erkänd och expert som coach - och det är PRAKTIK. Att coacha klienter.

Om du gömmer dig och smyger så får du inte denna avgörande praktik. Du behöver ut och praktisera direkt från start och massor. DÅ kommer din resa till expert-fasen att gå snabbare. DÅ kommer din väg till att bli fullbokad att gå smidigt, och kanske till och med upplevas nästan ”för lätt”.
För att exemplifiera detta, vill jag nu berätta om Sara. Hon är en av mina fantastiska deltagare i certifieringsutbildningen Emailcoachen Expert. Hon genomgår i skrivandets stund praktikmomentet i utbildningen och detta tillsammans med träningsklienter.

Sara kände sig nervös inför praktiken och jag märkte att hon drog ut på det. Teorin bockade hon av snabbt och sen när praktik-modulen kom blev det helt tyst från henne. Jag föreslog att vi skulle ta ett Coach- & Mentormöte. Under mötet löste vi den oro och nervositet hon kände för att börja praktisera, och det som hände sen är SÅ häftigt!

En morgon för några veckor sedan satt jag och scrollade genom mitt Facebookflöde när det dök upp ett inlägg som Sara skrivit. Hon skrev öppet och ärligt om hennes vilja att få träningsklienter att träna tillsammans med, och hon var helt transparent med att hon går en utbildning och är under inlärning. Jag blev så berörd av hennes inlägg eftersom jag vet hur modigt detta steg var för henne ❤️

Vet du vad som hände?

Hon fick in 54 st. som var intresserade.

Först blev hennes reaktion: Hjälp! Och hon frågade mig vad hon skulle göra med alla som visat intresse. Jag föreslog att hon kunde skapa ett fint erbjudande till de som inte fick plats som träningsklienter.

Hon gjorde det och fick in 21 bokningar.

Så från att inte på långa vägar känna sig "klar" med sitt företagsbygge (hint: det blir vi aldrig 😉), så har nu Sara i stället fullt upp med att bli färdigcertifierad, och successivt ta emot sina betalande klienter. Vilken fantastisk start hon har fått i sitt företagande och så härligt modig hon är! 🙌❤️Jag är SÅ imponerad av Sara, för hon gjorde det som jag själv inte vågade. Jag var nämligen själv en sådan där ”smygare” i början av mitt företagande. Jag satt lääänge på kammaren och putsade och tyckte faktiskt (då) att jag gjorde ett viktigt arbete för min verksamhet.

Nu vet jag alltså bättre. Och här vill jag faktiskt lyfta värdet av att vara med i min certifieringsutbildning. Sara och flera av mina andra deltagare har berättat att det känns tryggt att vara med i min utbildning under ”nybörjar-fasen”. Att gå en utbildning gör att det känns enklare att kliva ut och säga att de söker träningsklienter som en del av utbildningen. De känner sig trygga då jag står jämte dem i detta och att de slipper göra det ensam.

Tack vare detta så få de snabbt den ovärderliga praktiska erfarenheten. Det som är själva grunden till att de vill jobba som coacher, men som alltså kan vara så svårt att komma i gång med. Tack vare detta så snabbar de på sin resa till att bli trygga, kompetenta, erfarna, erkända och experter på att coacha via skrift.
Med dessa ord vill jag peppa dig i att ta vara på ”nybörjar-fasen”, om du befinner dig i den. Oavsett om du kommer med i min certifieringsutbildning, någon annan utbildning, eller väljer att testa på att göra det själv.

Oavsett var i din kompetensutveckling du befinner dig – så kan du här och nu göra skillnad för andra människor ❤️ Att coacha andra är ju det du brinner för – så ut och praktisera! 😃

/Linda Lindberg, emailcoachen.com

Ps. Vill du göra som Sara och komma med i min certifieringsutbildning så kan du läsa mer om HÄR, och välkommen att höra av dig direkt till mig om du vill "bolla" något 🤗
Välkommen till Emailcoachen Academy!

vill du veta mer om skriftlig coaching?

Ta ett steg närmare skriftlig coaching och dess värden! Ladda ner kostnadsfria 
broschyrer, gratiskurser
och inspirationsbrev.

vill du prova på att coacha via skrift?

Klicka hem paket med
mallar & verktyg -
perfekt för dig som vill
känna på hur det fungerar
att coacha via skrift.

vill du utbilda dig till skriftlig coach?

Lär dig att coacha via skrift
och utveckla din kompetens som skriftlig coach.
Läs mer om Emailcoachen Academys populära certifieringsutbildning.

är du skriftlig coach och redo att skala upp?

Vill du frigöra mer tid
och tjäna mer pengar?
Titta runt bland tjänster som kan hjälpa dig som skriftlig coach att ta nästa steg i
ditt företagande.