" -Jag har fått allt jag behöver och sluppit det jag tycker är jobbigt"


I den här artikeln tänker jag prata om våra klienter. Dessa fantastiska, modiga och handlingskraftiga personer som anlitar oss coacher för att de vill uppnå något mer, något bättre än det som är just nu.

Våra klienter tar modiga steg när de anlitar oss. De sänker sin vanliga skyddsmur och öppnar upp för hjälp. De blottar sina inre rädslor och drömmar. De berättar om sina misstag och delar med sig av sin längtan. De är beredda att ifrågasätta det de hittills trott på och redo att ta steg de förr inte ens vågat tänka på.

Jaa, våra klienter är stjärnor! Så starka! Så modiga!

Därför berör det mig extra mycket när jag får sådana här uttalanden från klienter: ”- Jag har fått allt jag behöver och sluppit det jag tycker är jobbigt”.

Det är väldigt mycket transparens och mod i det uttalandet. Denna klient som jag coachade via skrift klev rakt på sak och satte ficklampan på det många känner, men inte alltid vågar berättar. Det faktum att de vill/behöver stöd av en coach – men känner sig så himla obekväm i det verbala samtalet.
Och det är inte konstigt att klienten känner så. Vi coacher är ofta tränade och har stor vana av att sitta i fokuserade samtal. Samtal som innehåller utmanande frågor, som kräver reflektion, engagemang, transparens och eftertanke. Samtal inom vilka vi öppnar sedan länge stängda dörrar och vädrar saker som tidigare sopats under mattor. Samtal som kräver energi, motivation och tillit.

Men våra klienter är inte tränade på det. För dem kan (och är!) det många gånger jättejobbigt att möta en coach i ett samtal. Att på förhand bestämma en tid och dag då de är motiverande och redo att dela med sig av allt de bär inom sig. Att de just den dagen och klockslaget ska känna sig utvilade och fräscha (japp, detta ÄR ofta viktigt för dem eftersom de känner sig extra sårbara i mötet).


Första gången jag mötte en klient som signalerade detta var 2006. Han älskade normalt att prata, men inte om sina problem, rädslor och drömmar. För att vilja prata om det – behövde han det skriftliga rummet.

Och han är verkligen inte ensam! Skriftliga coacher blir fler och fler och klienterna kan äntligen börja hitta en coach som både är expert på området hen behöver hjälp inom OCH som erbjuder skrift som metod.

Men vi behöver bli fler verksamma för att möta upp efterfrågan, och det är där DU kommer in.

Har du en dröm om att hjälpa andra människor, arbeta som skriftlig coach och göra sann och betydande skillnad? Hör av dig till mig så hjälper jag dig att både komma i gång och bli en riktig fena på att coacha via skrift 🤗

/Linda Lindberg, emailcoachen.com

Välkommen till Emailcoachen Academy!

vill du veta mer om skriftlig coaching?

Ta ett steg närmare skriftlig coaching och dess värden! Ladda ner kostnadsfria 
broschyrer, gratiskurser
och inspirationsbrev.

vill du prova på att coacha via skrift?

Klicka hem paket med
mallar & verktyg -
perfekt för dig som vill
känna på hur det fungerar
att coacha via skrift.

vill du utbilda dig till skriftlig coach?

Lär dig att coacha via skrift
och utveckla din kompetens som skriftlig coach.
Läs mer om Emailcoachen Academys populära certifieringsutbildning.

är du skriftlig coach och redo att skala upp?

Vill du frigöra mer tid
och tjäna mer pengar?
Titta runt bland tjänster som kan hjälpa dig som skriftlig coach att ta nästa steg i
ditt företagande.