Jag älskar att jag inte behöver komma ihåg allt!


Det finns massor av värden du och din klient får när ni samarbetar via skrift ✍🏻❤️

Ett av de bästa tänkte jag tala om nu.

När ni samarbetar via skrift - får ni en skriftlig minnesbank.

Jag är så oerhört tacksam för att jag har en sådan, och jag ska berätta varför.Jag vet att jag är bäst som coach när jag är närvarande i nuet, fokuserad på det som är möjligt framåt, men också uppmärksam på det som varit.

Klientens process och transformation blir som starkast när jag kan hjälpa henne att sammanfoga det hon berättat i olika sessioner till en helhet. När jag kan plocka ut exakta ord och fraser hon använt för att konkretisera, påminna och exemplifiera. När jag tydligt kan ställa "då mot nu" för att väcka inre motivation och tillit hos min klient, hjälpa henne att se all kraft som finns inom henne och vad som är möjligt framåt.

Detta kan jag inte göra fullt ut i verbala samtal. I verbala samtal kan vi möjligen säga: "- Kommer du ihåg när du sa ungefär så här…". Vi kan påminna oss om klientens resa, men det är omöjligt att minnas alla ord och meningar, alla steg och lösningar.

I skrift däremot kan jag plocka ut hennes exakta meningar, punkta upp precis det vi jobbat med, visa på de ord hon använt. Allt detta gör att hon utom all tvekan SER och förstår att hon har gjort makalösa framsteg.

Jag tycker att våra klienter förtjänar detta. Att få sådana här wow-moments tillsammans med oss. Och inte bara under våra pågående samarbeten, utan också efter. Jag har haft klienter som återkopplat flera år efter coachingen och sagt att de har haft användning för våra skriftliga sessioner om och om igen. Att de tagit upp dem och läst igenom och fått fantastiskt mervärde av att allt som stått på pränt. Att deras gamla lösningar och processer – har hjälpt dem också i nya utmaningar.

HÅLLBAR transformation när den är som bäst alltså ❤️


Okej, låt oss summera vilka värden som finns i att få en skriftlig minnesbank från våra klientsamarbeten:


✔️ När du jobbar med skriftlig coaching har du anteckningar och allt innehåll i sessionerna på pränt direkt. Detta gör att du när som helst och hur ofta du vill, kan gå tillbaka till en tidigare session och friska upp minnet kring klientens process. Detta är extra värdefullt om du hanterar många klienter samtidigt och/eller har klienter som återkommer flera gånger under lång tid, kanske flera år.

✔️ Det här gör också att du kan "pin-pointa" detaljer som annars riskerar att glömmas bort över tid, och i detalj återkoppla till klienten kring något hon berättat för kanske månader sedan.
Detta hjälper klienten att få kraftfulla aha-moments i hennes process: ”-Ja just ja, det var ju SÅ jag kände då! Otroligt så långt jag har kommit sedan dess!”

✔️ Många klienter berättar också att de gör dessa tillbakablickar även efter coachingperioden slutat och att de stärks av att om och om igen påminna sig om hur den egna utvecklingskurvan sett ut. Många går också tillbaka och återanvänder frågor i tidigare sessioner – på NYA utmaningar i sitt liv och får på så sätt en fortgående utveckling och själv-coachning.

✔️ Din skriftliga minnesbank utgör också det perfekta materialet till ”passiva” inkomster i form av självstudiekurser, arbetsböcker, etc. Tack vare dina skriftliga sessioner, anteckningar och de likheter du sett att dina klienter haft i sina processer, vilka hinder de löst och i vilken ordning – så kan du skapa riktigt bra ”passiva” produkter som attraherar personer som gärna vill nå framsteg på egen hand.


- Har den här artikeln väckt några frågor hos dig? Vill du veta mer om hur du kan använda skrivandet som ett värdefullt verktyg i din coachingverksamhet? Välkommen att höra av dig via mail 💌

/Linda Lindberg, emailcoachen.com

Välkommen till Emailcoachen Academy!

vill du veta mer om skriftlig coaching?

Ta ett steg närmare skriftlig coaching och dess värden! Ladda ner kostnadsfria 
broschyrer, gratiskurser
och inspirationsbrev.

vill du prova på att coacha via skrift?

Klicka hem paket med
mallar & verktyg -
perfekt för dig som vill
känna på hur det fungerar
att coacha via skrift.

vill du utbilda dig till skriftlig coach?

Lär dig att coacha via skrift
och utveckla din kompetens som skriftlig coach.
Läs mer om Emailcoachen Academys populära certifieringsutbildning.

är du skriftlig coach och redo att skala upp?

Vill du frigöra mer tid
och tjäna mer pengar?
Titta runt bland tjänster som kan hjälpa dig som skriftlig coach att ta nästa steg i
ditt företagande.